top of page

Pihasta puutarhaksi

Hyvin suunniteltu piha mahdollistaa sekä yhteiset hetket, että vetäytymisen omaan rauhaan akkuja lataamaan. Samalla kun itse pääset nauttimaan upeasta puutarhasta, kiinteistösi arvo nousee. 

Seitsemäs taivas haluaa olla mukana rakentamassa hiilineutraalia maailmaa. Tarjoamme ensisijaisesti kestäviä, ympäristöä ja näin ollen myös sinun työpanostasi, aikaasi ja rahojasi säästäviä ratkaisuita.


Tutustu palveluihin!

Millaista apua puutarhassasi tarvitset?

Ongelmanratkaisu

Kestäviä ratkaisuita

Kaikissa suunnitelmissa  huomioidaan luonnon oma kiertokulku.

Ideoista suunnitelmaksi

Millaista muutosta puutarhaasi kaipaat? Aloitetaanko selvittämällä se ensin? Vai onko sinulla jo kenties mielessäsi jokin ongelmakohta, murheenkryyni, jonka voisimme muuttaa pihan silmäteräksi?

Seitsemäs taivas suunnittelee niin pieniä ja suuria kohteita kuin uudispihoja ja perinnepihojakin erityistoiveenne huomioon ottaen. 

Kartoitamme yhdessä, millaisia tarpeenne ja toiveenne ovat, ja kuinka ne tulevat muuttumaan esimerkiksi lasten vartuttua tai työelämän jäädessä taakse eläkevuosina.  Tavoitteenamme on suunnitelma joka kantaa ja puutarha, joka elää ja muuntuu elämäntilanteiden muuttuessa.

Konsultaatiokäynti

Käydään yhdessä läpi, miten saatte pihastanne kaiken mahdollisen ilon irti ja puutarhanne kukoistamaan! 

Toiveitanne kuultuaan Seitsemäs taivas ideoi ja ehdottaa hoitotoimenpiteitä käynnin yhteydessä suusanallisesti.

Käynnin aikana voidaan esimerkiksi kartoittaa, mitä muutoksia pihaanne toivotte tai mitä hoitotoimenpiteitä tarvitaan. Selvitämme miten niistä selviydytte itse tai pohdimme tarvitsetteko apua vaikka leikkauksiin.

Uutta luomaan

Joskus piha on lähes kuin tyhjä canvas, jolle voi lähteä suunnittelemaan juuri sellaista pihaa kuin haluaa. Tai näin voisi ainakin luulla. Todellisuudessa siellä on kuitenkin ympäröivän luonnon asettamat olosuhteet, jotka on viisasta ottaa huomioon, kun alamme miettiä millainen puutarha palvelisi perheenne tarpeita.

Vanhoissa pihapiireissä hyödynnän halutessanne olemassa olevaa innovoiden, jalostaen ja kierrättäen mahdollisuuksien mukaan vanhasta uutta.

Ideat sen sijaan ovat tätä päivää ja tulevaisuutta!

Vanhaa uudistamaan


Esimerkkejä palveluistani

Yksityispihojen suunnittelu

Sydämeni sykkii yksityisille pihoille ja unelmille! Yhteistyötä voidaan aloitella sähköpostitse kuvin, toivein ja asemakaavapiirroksin. Se, mitä tehdään, millä lailla ja millä budjetilla hahmottuu yhdessä keskustellen paikan päällä. 

LUONNOKSELLA LIIKKEELLE

Tilankäyttösuunnitelma on pihasuunnitelmaa kevyempi piirros, johon on hahmoteltu pihan toiminnat, kuten jätehuolto, leikkipaikat ja terassialueet, polut ja alustava maastonmuotoilu. Se on karkea pohja, josta lähteä liikkeelle. Luonnokseen kuuluu myös puutarharhan värejä ja tunnelmaa kuvaava kollaasi, jonka tarkoitus on visualisoida tulevan puutarhan tunnelma. 

Jo pelkän tilankäyttösuunnitelman
pohjalta asiakas voi lähteä miettimään toteutusta joko itse tai ammattilaisen kanssa. Luonnoksesta voidaan jatkaa mittakaavaan piirrettyyn suunnitelmapiirrokseen. Se sisältää istutussuunnitelman lisäksi määräluettelot kasveista, materiaalitiedot tarvikkeista valaistuksen sijoittelun sekä valaisinmalliehdotukset, hoito-ohjeet ja rakentamisjärjestyksen.

Uudiskohde puutarhasuunnitelma.jpg
PIHASUUNNITELMA
Kuilukaaren
uudiskohde 
seuraavana
kesänä
valmistumisen
jälkeen.
Kuva: Rosa Thurman
Koristeheiniä Istutuslaatikoissa
Kuva: Rosa Thurman

Asiakassuhde voi olla jatkumo, jossa yhteyttä pidetään aika-ajoin. Varsinkin moni joka toteuttaa pihansa osin itse kaipaa silloin tällöin neuvoja ja hoito-ohjeita.

Tarvitsetko pihasuunnitelmaa?

ONGELMAKOHDASTA
SILMÄTERÄKSI

Kuinka maisemoida tampoliini? Kuinka tehdä sisäänkäynnistä näyttävä ympäri vuoden?

Ongelmaratkaisu on Seitsemännen taivaan ominta aluetta! Usko haltuumme haastavan tai erityisen tärkeän kohdan suunnittelu. Tällaisia voi olla vaikkapa paraatipaikan, varjoisan, kuivan, vaarallisen tai muuten toimimattoman pihan osan ratkaisut.

Pihakiveys

Tässä varjoisassa puolessa pihaa oli ennen pelkkää kuraa, ränsistyneitä pensaita ja huonosti kasvavaa nurmea. Nyt se on ollut kaunis jo kahdeksan vuotta vuoden ympäri. Kura ei enää kulkeudu sisään, mutta vehreyttä riittää ikivihreiden kasvien ansiosta myös läpi talven. Valtava, varjostava jalopähkinäpuu saa kasvaa kaiken yllä.
 

Liuskekiveys

Apua ja neuvoja vailla?

KONSULTAATIO

Konsultaatio voi olla tapaaminen, jossa kartoitetaan millaisia toimia puutarhassa tarvitaan, jotta se palvelisi monipuolisesti käyttäjiään. 

Konsultaatio voi myös olla tapaaminen, jossa käydään läpi puutarhan kasveja, maaperää ja toimintoja miettien kuinka ne saadaan menestymään ja kestämään.

Joskus konsultaatio on kaikki mitä tarvitset jatkaaksesi rohkaistuneena, joskus se selkiyttää sinulle miten edetä, jotta puutarha voisi tuottaa vielä enemmän iloa.

Puutarhasuunnittelija Petra Antila _lo.jpg

Mietitään yhdessä!

APURAHAHAKEMUS
SARVILINNA

Huvila Sarvilinnaa ympäröivä puutarha ja arboretumin perustaminen ja hoito vaativat aikanaan paljon työtä ja oman puutarhurin. Puutarhan suunnitelma rakennettiin laajan ulkomaisen aineiston sekä silloisen maankuulun puutarhuri Paul Olssonin kanssa. 

Laadin kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Huvila Sarvilinnan puutarhalle ennallistamissuunnitelman, jota käytettiin suvun hakiessa avustusta satavuotiaan huvilan puutarhan ja  arboretumin ennallistamiseen. 

Arboretum – Huvila Sarvilinnan puutarha on satojen kasvilajien keidas

Sarvilinna.fi

Huvilaa ympäröi arboretum

Apua ja neuvoja

ISTUTUSSUUNNITELMA

Haluaisitko upeana aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn kukkivan istutusalueen? Tai helppohoitoisen ja siistin ryhmän ikivihreitä tuomaan piristystä talvikaudelle?

Vai onko pihassasi paikka, johon olet koittanut saada kasvamaan vaikka mitä, mutta huonolla menestyksellä. 

Laitetaan asia kerralla kuntoon!

Pihasuunnittelu

Ammattilaisen suunnittelema 

istutuskokonaisuus

bottom of page