top of page

Pihasta puutarhaksi

Yli vuosikymmenen vuoden harrastuneisuuden jälkeen kiinnostus ja taidot muuntuivat koulutuksen ja työkokemuksen myötä myös ammatilliseksi osaamiseksi. Suunnittelussani sydämeni sykkii hyvinvoinnille, kestävälle kehitykselle ja viihtyvyydelle.

 Haluan olla olla mukana rakentamassa hiilineutraalia maailmaa. Keskityn  ensisijaisesti kestäviin, ympäristöä ja näin ollen myös työpanosta, aikaa ja rahaa säästäviä ratkaisuihin.


Työnäytteitä

Koristeheiniä Istutuslaatikoissa
Uudiskohde puutarhasuunnitelma.jpg
PIHASUUNNITELMA
Kuilukaaren
uudiskohde 
seuraavana
kesänä
valmistumisen
jälkeen.
Kuva: Rosa Thurman

ONGELMAKOHDASTA
SILMÄTERÄKSI

Kuinka maisemoida tampoliini? Kuinka tehdä sisäänkäynnistä näyttävä ympäri vuoden?

Ongelmaratkaisu on ominta aluettani! Tila saattaa olla haastava tai erityisen tärkeä. Tällaisia voi olla vaikkapa paraatipaikan, varjoisan, kuivan, vaarallisen tai muuten toimimattoman pihan osan ratkaisut.

Pihakiveys

Tässä varjoisassa puolessa pihaa oli ennen pelkkää kuraa, ränsistyneitä pensaita ja huonosti kasvavaa nurmea. Nyt se on ollut kaunis jo kahdeksan vuotta vuoden ympäri. Kura ei enää kulkeudu sisään, mutta vehreyttä riittää ikivihreiden kasvien ansiosta myös läpi talven. Valtava, varjostava jalopähkinäpuu saa kasvaa kaiken yllä.
 

Liuskekiveys

APURAHAHAKEMUS
SARVILINNA

Huvila Sarvilinnaa ympäröivä puutarha ja arboretumin perustaminen ja hoito vaativat aikanaan paljon työtä ja oman puutarhurin. Puutarhan suunnitelma rakennettiin laajan ulkomaisen aineiston sekä silloisen maankuulun puutarhuri Paul Olssonin kanssa. 

Laadin kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Huvila Sarvilinnan puutarhalle ennallistamissuunnitelman, jota käytettiin suvun hakiessa avustusta satavuotiaan huvilan puutarhan ja  arboretumin ennallistamiseen. 

Arboretum – Huvila Sarvilinnan puutarha on satojen kasvilajien keidas

Sarvilinna.fi

Huvilaa ympäröi arboretum

ISTUTUSSUUNNITELMA

Keväästä myöhäiseen syksyyn kukkiva istutusalue. 

Pihasuunnittelu
bottom of page